Sponsor Olahraga sadunya Ayeuna Sayogi

Muhammad Ali vs Larry Holmes

Muhammad Ali vs Larry Holmes | boxen247.com

"Hurray Terakhir"

Muhammad Ali vs Larry Holmes - a gelut anu kedah pernah dilaksanakeun.

Muhammad Ali vs Larry Holmes ditagih salaku "Terakhir Terakhir", Muhammad Ali kaluar tina pensiunan pikeun nyanghareupan juara anyar anu teu éléh Larry Holmes. Ali nyobian janten juara dunya kelas berat opat waktos parantos pensiunan saatos kéngingkeun deui gelar ti Leon Spinks dina 15/9/78 (anjeunna sateuacanna kaleungitan gelar ka Spinks dina 15/2/78.

 Ali jauh ti anu pangsaéna sareng serangan panyakit Parkinson parantos dimimitian, katingali tina jalan saderhana deui ka juru na (dina gelut Holmes) saatos paréntah wasit.

Muhammad Ali vs Larry Holmes Video | boxen247.com

Aya panggunaan diuretik ku Ali nalika nuju gelut dina upaya tetep beurat na, janten kaleungitan tilu batu anu dikabarkan. Beuratna turun tapi sakumaha palatihna Angelo Dundee nyarios, "enteng henteu leres." Wawacan Ali ogé katingali kalem.

Latihan éta goréng. Henteu dipikaterang persis kumaha anjeunna sanggup ngalirkeun médis sabab laporan ti kamp latihan anu pikasieuneun. Meureun omongan artos? Anjeunna diliwatan sareng gelut payunna ngalawan Holmes anu mangrupikeun pasangan tilas Ali. Holmes parantos kéngingkeun gelar kelas berat World Boxing Council anu lowong ngalawan Ken Norton dina gelut anu hebat (dina bagian pidéo kami), anjeunna aya dina puncak sareng ngayakeun pertahanan nomer kadalapan pikeun gelar éta.

Maka gelutna dimimitian ku Ali boro-boro miceun pukulan di babak kahiji sumawonna pertandingan, tapi éta hiji-hijina babak dimana Ali ngagaduhan bentuk 'bouncing' kana gerakanna. Seueur anu parantos ngiringan ngaharepkeun ningali Ali ti baheula tapi dina umur 38, éta sanés. Ali goréng sareng diteunggeulan tetep.

Muhammad Ali vs Larry Holmes Video | boxen247.com

Babak demi buleud, pukulan saatos ditinju, Ali nolak turun. Hiji hal anu anjeunna tetep titipkeun di anjeunna nyaéta résistansi pukulan na tapi hanjakalna teu aya anu sanés. Pertarungan dugi ka titik di mana Holmes henteu kersa punch anjeunna deui, ngaraos kasieun kana tuduhan anjeunna anu tiheula.

Ahirna, saatos hukuman anu teras-terasan, Angelo Dundee ngeureunkeun gelut éta, henteu ngantep Ali kaluar ka babak kesebelas. Ali katingali kaayaan anu hanjelu sareng jauh tina jaman na salaku salah sahiji kelas beurat paling alus dina tinju. Holmes parantos meunang unggal babak dina tilu kartu skor hakim.

Ali pensiunan sakali deui ngan ukur balik deui opat welas bulan ka hareup (11/12/81) pikeun gelut terakhir karirna ngalawan Trevor Berbick dina "Drama di Bahama"-anjeun bakal ngadéngé gumpalan sapi disada di antara babak sakumaha pantes bel henteu dibawa ka gelut.

Ali bobo-leumpang ngaliwatan sapuluh babak kaleungitan luar biasa dina poin dina gelut panginten seueur anu meunang. Éta kaputusan caket sareng akhirna karirna.

Éta gelut anu langkung saé pikeun ngarengsekeun karirna tapi seueur anu ngarepkeun anjeunna henteu merjuangkeun Holmes. Éta ketukan anu dilakukeun anjeunna dina waktos kaayaan fisikna turun gancang.

Naon karir anu luar biasa ti "anu pangageungna." Muhammad Ali vs Larry Holmes, gelut anu kuduna pernah kajantenan.

Émut pikeun ngajalajah pinuh pikeun halaman tinju kami, éta ngagaduhan berita tinju & hasil tinju pangénggalna dina homepage.

Ngalanggan anyar kami YouTube Channel dimimitian geuwat ku beja sareng hasil tinju pang anyarna, gosip sareng inpormasi ti sakumna dunya. Pencét waé tautan gambar di handap ieu:

Channel YouTube Boxen247.com

Pikeun daptar acara tinju urang bakal nutupan langsung sareng sareng scorecard henteu resmi (acara utama), pencét tautan ieu > Hasil & Acara Tinju Langsung

boxen247.com Facebook