Sponsor Olahraga sadunya Ayeuna Sayogi

Lennox Lewis vs Vitali Klitschko

WBC, IBO, Kejuaraan Ring & Lineal

Lennox Lewis vs Vitali Klitschko 21/6/03

Lennox Lewis vs Vitali Klitschko: Pertarungan lumangsung tanggal 21 Juni 2003 di staples Center in Los AngelesCalifornia. Lewis ngéléhkeun Klitschko ngalangkungan babak kagenep guguritan téknis (TKO) saatos tarung dieureunkeun kusabab parah di luhur panon kénca Klitschko. Ieu mangrupikeun gelut terakhir karir Lewis, saatos mutuskeun mundur nalika pamustunganana nolak pertandingan deui.

Lennox Lewis vs Vitali Klitschko | boxen247.com

Sataun samemehna, Lennox Lewis tungtungna patepung sareng Mike Tyson di gelanggang sareng ngahontal kameunangan anu penting ku sambel Tyson dina babak kadalapan tina gelut PPV anu ngarekam rékor. Saatos kameunangan na, Lewis bakal istirahat salami sataun ti ring, akhirna ngosongkeun gelar IBF na saatos masihan kasempetan pikeun nyanghareupan kontén IBF anu nomer hiji Chris Byrd. Sabalikna, Lewis ngamajukeun pandanganana dina kamungkinan pertandingan sareng Vitali Klitschko, anu parantos janten pesaing nomer hiji WBC saatos ngéléhkeun Larry Donald ku guguritan téknis buleud. Dina awal taun 2003, Nanging, perundingan pikeun gelut murag sareng Lewis mimiti ningali pertandingan ulang lumayan sareng Tyson. WBC mutuskeun yén pertandingan deui sareng Tyson bakal diidinan dumasar yén juara salajengna bakal ngabéla gelar ngalawan Klitschko. Tyson ngaluluskeun pertandingan éta deui, maksa Lewis nampi gelut anu kirang dipasarkeun ngalawan Kirk Johnson anu ngan ukur judulna Lewis 'IBO anu bakal aya. Klitschko badé tarung dina kartu jero sareng nyandak Lewis dina bulan Désémber. Sateuacan gelut Lewis – Johnson tiasa kajantenan, Adang kapaksa tarik kaluar kusabab cilaka dada. Sapertos kitu, Lewis sareng Klitschko sapuk pikeun silih nyanghareupan 21 Juni, tibatan engké di taun sakumaha aslina direncanakeun.

Sanaos Klitschko janten gelut salaku underdog, anjeunna sanggup ngamimitian pisan dina perjuangan. Klitschko mangrupikeun panyerang dina dua babak kahiji sareng nyababkeun seueur nembakan atos ka sirah Lewis, kéngingkeun dua putaran dina sadayana skor tilu hakim. Dina babak kadua, Klitschko tiasa ngahégak Lewis ku dua leungeun katuhu anu keras anu muka potongan handapeun panon kénca Lewis. Dina babak katilu, Lewis kaluar agrésip sareng napelkeun leungeun katuhu anu kuat dina 10 detik anu mimiti anu muka potongan jero luhur panon kénca Klitschko. Sanaos cilaka na, Klitschko merangan babak caket sareng Lewis nalika dua pejuang dagang jabs sareng pukulan kakuatan sapanjang babak sanaos Lewis tiasa kéngingkeun babak dina scorecards. Klitschko rebound pikeun nyandak babak ka opat di mana duanana pajuang katingali capé. Dina babak lima, Lewis ngadaratkeun sababaraha pukulan keras ka tulang rusuk Klitschko ku panangan katuhu bari dina Klickchko, sareng koméntator HBO henteu satuju kana légalna pukulan. Waktu babak lima parantos réngsé, kaayaan panon Klitschko parantos parah, kalayan kaméra juru nyiarkeun tatu anu parah kabuka, tapi anjeunna diijinkeun pikeun neraskeun ka babak genep. Lewis ngamangpaatkeun visi gangguan Klitschko pikeun badai jalan gede anu pikasieuneun dina babak kagenep. Ayeuna duanana bajoang katingalna capé, sering ngahégak saatos ngiringan. Antara babak genep sareng tujuh, éta ditangtukeun ku dokter cincin yén karusakan dina panon Klitschko parantos parah teuing sareng gelutna dieureunkeun. Kusabab cilaka Klitschko mangrupikeun serangan ti Lewis, Lewis ditunjuk janten juara dina gelut ku téknis. [6] Klitschko payun 58-56 dina kartu skor kalayan dua hakim anu masihan Lewis ngan ukur babak tilu sareng genep sareng babak anu sanés lima sareng genep. Balaréa teraskeun ka Boo Lewis, sareng ngagumbirakeun Klitschko, panginten henteu bahagia ku halteu.

Kusabab tungtung kontroversial, aya seueur pamenta pikeun pertandingan ulang antara keduanya. Lewis mimitina ngabagéakeun ideu éta, nyatakeun saatos kameunangan na yén anjeunna ngarepkeun nyanghareupan Klitschko sakali deui dina bulan Nopémber atanapi Désémber 2003. Cedera panon Klitschko parantos cageur dugi ka anjeunna parantos dibersihkeun pikeun nyanghareupan Lewis sareng tanggal tentatif tanggal 6 Désémber diatur kanggo pertandingan ulang. Tapi dina bulan Agustus, Nanging, Lewis robih sareng mundur tina pertandingan, nyatakeun niatna pikeun henteu merjuangkeun sésana taun 2003. Sabalikna, Klitschko kapaksa janten ngaleungitkeun judul WBC sareng Kirk Johnson dina 6 Désémber 2003 pikeun nangtoskeun anu bakal nyanghareupan Lewis salajengna. Klitschko gampang ngintunkeun Johnson, meunang ku guguritan téknis babak kadua, pikeun nyiapkeun pertandingan deui sareng Lewis. Tapi, Lewis ngumumkeun pangsiunna dua bulan ka hareup dina 7 Pébruari 2004, ngosongkeun gelar dina prosés. Dua sasih saatosna, Klitschko patepung contender peringkat nomer dua WBC teras juara WBO anu teras janten pamaréntahan Corrie Sanders, anu parantos ngelehkeun lanceukna Klitschko Wladimir mimiti di 2003, pikeun judul lowweight WBC sareng The Ring. Klitschko ngéléhkeun Sanders, anu ngaleupaskeun gelar WBO na pikeun merjuangkeun Klitschko, ku guguritan téknis babak kadalapan pikeun néwak makuta.

Ngalanggan anyar kami YouTube Channel dimimitian geuwat ku beja sareng hasil tinju pang anyarna, gosip sareng inpormasi ti sakumna dunya. Pencét waé tautan gambar di handap ieu:

Channel YouTube Boxen247.com

Pikeun daptar acara tinju urang bakal nutupan langsung sareng sareng scorecard henteu resmi (acara utama), pencét tautan ieu > Hasil & Acara Tinju Langsung

boxen247.com Facebook